Közterületen bekövetkezett haláleset eseténKözterületen bekövetkezett haláleset esetén a Rendőrség végzi el a halottszemlét. Amennyiben a halottszemle során az orvos-szakértő nem természetes úton történt elhalálozásra utaló nyomokat (baleset, idegenkezűség, önkezűség) vél felfedezni az elhunyton, és az idegen- vagy az önkezűség nem zárható ki, illetve a halál okának megállapításához hatósági vizsgálat kell, akkor a Rendőrség az elhunyt hatósági boncolását rendeli el, valamint Igazságügyi szakértőt jelöl ki.

Ha az elhalálozás természetes úton következett be, de halál oka nem megállapítható, abban az esetben az orvos a halottszemlét követően a Halottvizsgálati Bizonyítvány részleges kitöltése mellett az elhunyt Egészségügyi Intézmény Pathológiai Osztályára történő szállítását rendeli el.

Amennyiben az elhalálozás természetes úton következett be és halál oka megállapítható, úgy az orvos kiállítja a Halottvizsgálati Bizonyítványt, és elrendeli az elhunyt temetőbe, halottasházba szállítását. Ebben az esetben cégünk az elhunytat a Béla úti Köztemető proszektúrájára szállítja, ahol gondoskodunk a hűtésről és a megfelelő kegyeleti körülmények biztosításáról.

Abban az esetben amikor a Rendőrség a továbbiakban hatósági eljárás keretében vizsgálja a halál okát, akkor a temetés lebonyolításához a Rendőrség engedélye is szükséges.Érdeklődjön munkatársainktól:

+36 (22) 316 443
info@temetkezeskft.hu


Forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.