Közterületen bekövetkezett haláleset eseténKözterületen bekövetkezett haláleset esetén a Rendőrség végzi el a halottszemlét. Amennyiben a halottszemle során az orvos-szakértő nem természetes úton történt elhalálozásra utaló nyomokat (baleset, idegenkezűség, önkezűség) vél felfedezni az elhunyton, és az idegen- vagy az önkezűség nem zárható ki, illetve a halál okának megállapításához hatósági vizsgálat kell, akkor a Rendőrség az elhunyt Igazságügyi Orvostani Intézetbe történő szállítását rendeli el.

Ha az elhalálozás természetes úton következett be, de halál oka nem megállapítható, abban az esetben az orvos a halottszemlét követően a Halottvizsgálati Bizonyítvány részleges kitöltése mellett az elhunyt Pathológiai Intézetbe szállítását rendeli el.

Amennyiben az elhalálozás természetes úton következett be és halál oka megállapítható, úgy az orvos kiállítja a Halottvizsgálati Bizonyítványt, és elrendeli az elhunyt temetőbe, vagy – hamvasztásos temetési mód választása esetén – korboncolás céljából Pathológiai Intézetbe szállítását.

Abban az esetben amikor a Rendőrség a továbbiakban hatósági eljárás keretében vizsgálja a halál okát, akkor a temetés lebonyolításához a Rendőrség engedélye is szükséges.Érdeklődjön munkatársainktól:

+36 (22) 316 443
info@temetkezeskft.hu


Forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.