Lakáson bekövetkezett haláleset eseténA lakáson történt halálesetet követően értesítenie kell a háziorvost, annak elérhetetlensége esetén az orvosi ügyeletet.

A kiérkező orvos elvégzi a halottszemlét, és amennyiben az elhalálozás természetes úton következett be, valamint a halál oka – a kórismeret birtokában – megállapítható, úgy kiállítja a Halottvizsgálati Bizonyítványt, és elrendeli az elhunyt temetőbe, halottasházba szállítását. Ebben az esetben cégünk az elhunytat a Béla úti Köztemető proszektúrájára szállítja, ahol gondoskodunk a hűtésről és a megfelelő kegyeleti körülmények biztosításáról.

Ha csak a halál ténye állapítható meg, de a halál oka nem, akkor a halottszemlét követően a Halottvizsgálati Bizonyítvány részleges kitöltése mellett az elhunyt Egészségügyi Intézmény Pathológiai Osztályára történő szállítását rendeli el az orvos.Elhunytszállítási készenlét (24 órában folyamatosan a hét minden napján)
telefon: +36 (22) 316 443
mobil: +36 (20) 4529 951Amennyiben a halottszemle során az orvos nem természetes úton történt elhalálozásra utaló nyomokat (baleset, idegenkezűség, önkezűség) vél felfedezni az elhunyton, úgy kezdeményezi a rendőrségi szemle megtartását.

Ebben az esetben az elhunyt elszállításáról a Rendőrség intézkedik. Ha az idegen- vagy az önkezűség nem zárható ki, illetve a halál okának megállapításához hatósági vizsgálat kell, akkor a Rendőrség az elhunyt hatósági boncolását rendeli el, valamint Igazságügyi szakértőt jelöl ki.Temetőbe, halottasházba történő szállítás költsége Önt terheli, míg a kórboncolásra történő szállítás költségét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a hatósági boncolásra történő szállításét pedig az ügyben eljáró hatóság téríti meg.
Érdeklődjön munkatársainktól:

+36 (22) 316 443
info@temetkezeskft.hu


Forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.