Lakáson bekövetkezett haláleset eseténA lakáson történt halálesetet követően értesítenie kell a háziorvost, annak elérhetetlensége esetén az orvosi ügyeletet.

A kiérkező orvos elvégzi a halottszemlét, és amennyiben az elhalálozás természetes úton következett be, valamint a halál oka – a kórismeret birtokában – megállapítható, úgy kiállítja a Halottvizsgálati Bizonyítványt, és elrendeli az elhunyt temetőbe, vagy – hamvasztásos temetési mód választása esetén – korboncolás céljából Pathológiai Intézetbe szállítását.

Amennyiben csak a halál ténye állapítható meg, de a halál oka nem, akkor a halottszemlét követően a Halottvizsgálati Bizonyítvány részleges kitöltése mellett az elhunyt Pathológiai Intézetbe szállítását rendeli el az orvos.

Temetőbe történő szállítás költsége Önt terheli, míg a korboncolásra történő szállítás költségét az Egészségügyi Intézmény, a hatósági boncolásra történő szállításét pedig a Rendőrség téríti meg.Elhunytszállítási készenlét (24 órában folyamatosan a hét minden napján)
telefon: +36 (22) 316 443
mobil: +36 (20) 4529 951Amennyiben a halottszemle során az orvos nem természetes úton történt elhalálozásra utaló nyomokat (baleset, idegenkezűség, önkezűség) vél felfedezni az elhunyton, úgy kezdeményezi a rendőrségi szemle megtartását.

Ebben az esetben az elhunyt elszállításáról a Rendőrség intézkedik. Amennyiben az idegen- vagy az önkezűség nem zárható ki, illetve a halál okának megállapításához hatósági vizsgálat kell, akkor a Rendőrség az elhunyt Igazságügyi Orvostani Intézetbe történő szállítását rendeli el.


Érdeklődjön munkatársainktól:

+36 (22) 316 443
info@temetkezeskft.hu


Forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.